שארינגאן

מידע בסיסי
השארינגאן הוא קקאי גנקאי מסוג דוג'וטסו המופיע רק אצל חברי שבט האוצ'יהא (ורק אצל מי שהצליח להעיר אותו מביניהם). השארינגאן הוא אחד משלושת הדוג'וטסו הגודלים (שארינגאן, ביאקוגאן וריננגאן). השארינגאן נקרא גם "עין גן העדן" גלל היכולות הרבות שהוא מעניק למשתמש.

דמויות ידועות שיש להן את השארינגאן:

סאסקה אוצ'יהא
איטאצ'י אוצ'יהא (#מת#)
מאדארה אוצ'יהא
קאקאשי האטאקה (השארינגאן של אוביטו הועבר אליו בנינג'וטסו רפואי)
דאנזו שימורה (#מת# השארינגאן של שיסוי הועבר אליו בנינג'וטסו רפואי)
פוגאקו אוצ'יהא (#מת# אביהם של איטאצ'י וסאסקה)
איזונה אוצ'יהא (#מת#אחיו הקטן של מאדארה)
אוביטו אוצ'יהא (#מת# חבר ילדות של קאקאשי)
שיסוי אוצ'יהא (#מת# החבר הכי טוב של איטאצ'י)

שבט האוצ'יהאשבט האוצ'יהא היה אחד מארבעת השבטים האלציליים של קונוהא. שבט האוצ'יהא הם הצאצאים של הבן הבכור של ריקודו סנין.
הבן הבכור ירש מריקודו סנין את יכולות העיניים, את כמות הצ'אקרה הגדולה, וכמובן את היכולות הרוחניות. כאשר היה הזמן של ריקודו סנין לבחור יורש, הוא שאל את שני בניו מה הם יעשו בשביל שיהיה סדר בעולם. הבכור אמר שהוא יביא שלום, ואילו הקטן אמר שהוא יביא אהבה לעולם. ריקודו סנין העדיף את הדרך של בנו הקטן, ולכן בחר בו כיורש- מה שמאוד הכעיס ומילא בקינאה את הבן הבכור. מהבן הקטן התפתח שבט הסנג'ו, שהיה האויב הנצחי של שבט האוצ'יהא. לפני ייסוד כפרי הנינג'ה, היה שבט האוצ'יהא לשכירי חרב חזקים וידועים ברחבי העולם, ביחד עם שבט הסנג'ו, שגם הם נורא נערצו ע"י רבים והיו חזקים באותה רמה של שבט האוצ'יהא. מאדארה אוצ'יהא, היה האיש החזק ביותר בשבט האוצ'יהא, ולכן הוא הנהיג אותו. תחת הנהגתו, שבט האוצ'יהא התחזק. בכל פעם ששכרו את שבט האוצ'יהא למשימה, הצד הנגדי שכר את שבט הסנג'ו, מה שגרם להמון סכסוכים ומלחמות בין שני השבטים. לאחר כמה זמן, לשבט הסנג'ו נמאס ממלחמות תמידיות, והוא התחיל להסכים עם שבט האוצ'יהא על הסכם שלום. מאדארה היה נגד זה וחשש שהברית תוביל להרס שבט האוצ'יהא, אך השבט שלו לא חשב כמוהו ולכן נאלץ להסכים. שני השבטים התאחדו ליצור את קונוהאגאקורה, ובתור ההוקאגה הראשון נבחר האשיראמה סנג'ו- מנהיג שבט הסנג'ו. מאדארה האמין שבחירת ההוקאגה תעשה אותם כפופים לשבט הסנג'ו, אך שבטו לא הסכים איתו ולכן נאלץ לערוק. בעיקבות בגידתו של מאדארה, נתן טוביראמה (שהיה עתיד להיות ההוקאגה השני) לשבט האוצ'יהא שליטה מלאה על כוחות המשטרה של קונוהא כסימן של אמון (לפי דבריו של מאדארה, מעשה זה היה לא יותר מפיקוח טוב יותר על שבט האוצ'יהא). לאחר הרבה שנים הייתה התפראות של הקיובי בקונוהא. השלטונות חשבו ששבט האוצ'יהא מעורב ואף גרם להתפראות. כתוצאה מכך שבט האוצ'יהא הועבר לחלק מרוחק יותר בכפר, במטרה לפיקוח צמוד יותר. לאחר כמה שנים היו שמועות ששבט אוצ'יהא מתכננים לעשות מרד, וההוקאגה השלישי, הירוזן סארוטובי, ניסה לנהל משא ומתן שלוו. המשא ומתן נכשל, ואיטאצ'י קיבל פקודה להרוג את כל אנשי שבט האוצ'יהא. איטאצ'י ריחם על סאסקה, וחס על חייו, כי חייו היו חשובים לו יותר מפקודה של קונוהא.

מידע על יכולות השארינגאן
היכולות של השארינגאן מחולקות לשתי קטגוריות עיקריות: "עין התובנה" ו-"עין ההיפנוזה".
היכולת הראשונה של השארינגאן היא לראות את זרימת הצ'אקרה. השארינגאן יכול לדעת אם אדם מסוים תחת גנג'וטסו אם זרימת הצ'אקרה שלו לא סדירה. היכולת השנייה (ובין הכי בולטות) היא יכולות התפיסה והראייה ה"אמיתית" שיש למשתמש בעת השימוש בשארינגאן, המאפשר להם לזהות בקלות טכניקות גנג'וטסו וצורות שונות של צ'אקרה (אם כי לא באותה רמה כמו של הביאקוגאן). יכולת זו מאפשרת להם גם לקלוט פרטים קטנים, מה שמאפשר להם לקרוא תנועות שפתיים, להעתיק תנועות של אדם אחר וכו'.
כאשר השארינגאן "מתפתח", נוספות לו טומואות (הסימנים שמסביב לאישון), היכולת לעקוב אחר אובייקטים מהירים נעשית טובה יותר ומאפשר להם לראות חיזיון קטן מה היריב יעשה במהלך הבא ע"י ראיית מתיחת השרירים המתבצעת בגוף היריב. עם זאת, גם אם המשתמש יכול לראות את המהלך הבא, לא תמיד תהיה לו את האפשרות או את הזמן להגיב.
היכולת השלישית של השארינגאן מעניקה למשתמש יכולת לשנן כמעט כל טכניקה אליו היו עדים, חוץ מטכניקות קקאי גנקאי (יכולות תורשתיות) וטכניקות זימון של חיות (אם המשתמש לא חתם על מגילת חיה מסוימת). יכולת זו מאפשרת להם לזכור טכניקות נינג'וטסו, טאיג'וטסו וגנג'וטסו בדיוק מושלם, המאפשר להם להשתמש בטכניקה מסוימת בעצמם, או אפילו לשנות את הטכניקות האלו כדי ליצור חדשות. למרות יכולת זאת, על המשתמש להיות מיומן כדי להיות מסוגל לבצע את הטכניקות האלו.
היכולת המפורסמת הרביעית והאחרונה של השארינגאן, היא הפנוט היריב המשמש לעיתים להעברת מסרים למשתמש, ולפעמים לשיתוקו. טכניקה זו מתבצעת דרך קשר עין פשוט בין משתמש השארינגאן לבין הקורבן. משתמשים מנוסים יותר יכולים אפילו להפנט זימונים חזקים כמו מאנדה (הנחש של אורוצ'ימארו), ואפילו את הקיובי. כאשר יצורים כאלו מהופנטים, השארינגאן של המשתמש מופיע בעיניים שלהם, וכאשר זה קורה- הם נכנסים לשליטתו של המשתמש.
יש עוד טכניקה לשארינגאן, איזאנאגי, אך טכניקה זו דורשת מבעל השארינגאן להיות בעל DNA של שבט האוצ'יהא ושל שבט הסנג'ו ביחד (יפורט בהמשך).

הופעה וחיזוק השארינגאן
השארינגאן לא מופיע אצל חברי שבט האוצ'יהא מלידה. הוא נעול עד לרגע לחץ או רגש כאוב המתעצם בבת אחת, ולאחר התעוררותו בפעם הראשונה המשתמש יכול להשתמש בו מתי שהוא רוצה. כאשר המשתמש מעורר אותו בפעם הראשונה, יש לו מספר שונה של טומואות סביב האישון המרכזי. מספר הטומואות בשימוש הראשון משתנה בין המשתמשים. כוחו של השארינגאן משתפר עם הזמן דרך שימוש רב ומאימונים מתמשכים, וכל פעם שהשארינגאן משתדרג נוספת לו טומוא אחד, והמקסימום טומואות סביב האישון הוא שלושה.
====>====>

העברת שארינגאן
כאמור, השארינגאן מופעל לראשונה כאשר המשתמש מתמודד במצבי לחץ/סכנה. לאחר ההפעלה הראשונה, המשתמש יכול לשלוט בהפעלת השארינגאן. למרות שהשארינגאן זה קקאי גנקאי של שבט האוצ'יהא, עדיין ניתן להשתילו בנינג'וטסו רפואי מאדם אחד לאחר, כפי שקרה עם קאקאשי לבין אוביטו אוצ'יהא (במקרה זה אוצ'יהא אוביטו ביקש מחברת הקבוצה רין להעביר לקאקאשי את השארינגאן השמאלי שלו לפני שמת, מכיוון שהשארינגאן הימני היה מחוץ תחת אבן ענקית). עקב ההעברה, השארינגאן של קאקאשי מופעל באופן תמידי, והוא דורש יותר צ'אקרה בהפעלתו יותר מכל חבר אוצ'יהא. לכן, קאקאשי מכסה את השארינגאן שלו עם הסרט עם סמל קונוהא. כמו כן, קאקאשי צריך יותר זמן מנוחה לאחר שימוש מרובה בשארינגאן. באופן דומה לזה, לדאנזו שימורה יש שארינגאן במקום עינו הימנית הרגילה, אותה רכש משיסוי אוצ'יהא, והוא מחביא את עינו הימנית מתחת לתחבושות. דאנזו גם השתיל בתוכו עשרה שארינגאנים נוספים, אשר נשמרו אטומים ונעולים עד שהוא היה צריך אותם לקרב נגד סאסקה. ספוילר מסומן: את השארינגאן גם ניתן להשתיל בחיות, כמו שאיטאצ'י השתיל את השארינגאן של שיסוי באחד העורבים שלו.

מאנגקיו שארינגאן
למאנגקיו שארינגאן יש את היכולת לשלוט בקיובי, למרות שמאדארה הוא היחיד שהצליח לעשות זאת. המאנגקיו נותן למשתמש עוד טכניקות עוצמתיות. את המאנגקיו שארינגאן ניתן להשיג בכך שאתה הורג את האדם שאתה הכי קרוב אליו.
המאנגקיו שארינגאן נבדל בצורתו משארינגאן רגיל, אך צורתו משתנה ממשתמש למשתמש. בנוסף על כך, המאנגקיו נותן לרוב המשתמשים (למשל, לקאקאשי זה לא נתן) את יכולת הסוסאנו, את אש האמאטראסו שלא נכבית עד שהיא שורפת את המטרה לגמרי, ואת הטסוקויומי- גנג'וטסו שכמעט בלתי שביר. אולם כל היכולות הללו, יש לזה מחיר. שימוש מופרז במאנגקיו גווה מחיר, שהוא הראייה. לאט לאט המשתמש מתחיל לאבד קליטת אור, עד שלבסוף גורם לעיוורון. הדרך היחידה לפתור בעיה זאת היא לקחת את זוג השארינגאן של אח או אחות המשתמש בלבד, מה שיוצר לך מיזוג של שני השארינגאנים "המאנגקיו הניצחי".
המאנגקיו של איטאצ'י
איטאצ'י השיג את המאנגקיו שלו לכאורה על ידי הריגת חברו הטוב ביותר, שיסוי אוצ'יהא.
עם המאנגקיו שארינגאן, איטאצ'י מסוגל להשתמש לפחות ב-3 מתקפות רבות עוצמה. איטאצ'י משתמש במאנגקיו השמאלי שלו בשביל לבצע את הגנג'וטסו "טסוקויומי"- גנג'וטסו חזק מאוד אשר מענה את היריב במה שנראה לו כימים שלמים, אך בעצם עוברות שניות בודדות מזמן הפעלת הטכניקה. עם המאנגקיו הימני שלו, איטאצ'י משתמש בטכניקה העוצמתית "אמאטראסו"- נינג'וטסו אשר יוצר להבות שחורות משום מקום, להבות אשר כמעט לא מסוגלת לכיבוי, אשר שורפות את המטרה עד אפר. הטכניקה האחרונה היא ה"סוסאנו". בטכניקה זו איטאצ'י יוצר לוחם שמימי עצום סביבו, אשר מגן עליו מפני כמעט כל התקפה, אך הסוסאנו דורש המון צ'אקרה.לדברי זטסו, איטאצ'י השיג את מראת יאטה ואת חרב טוטסוקה, וזה עשה את איטאצ'י לכמעט בלתי מנוצח. הסוסאנו של איטאצ'י יכול לעבור בין כמה צורות, אשר כל אחת חזקה יותר מהשנייה. משלד ענק ללוחם ענק, ולאחר מכן על הלוחם "נוצר" שריון עצום, אשר מסתיר את הלוחם חוץ מעיניו.
המאנגקיו של קאקאשי
קאקאשי האטאקה פיתח את המאנגקיו שלו במהלך הזמן, אך לא ברור איך הוא העיר אותו. עם המאנגקיו שארינגאן שלו, קאקאשי יכול להשתמש בנינג'וטסו חלל וזמן ששמה "קאמוי", אשר שולח את הקורבן/מטרה למימד אחר דרך סוג של מערבולת. הטכניקה דורשת המון מאמץ בלכוון על המטרה, וגם השימוש בה, וזה סוחט את הצ'אקרה של קאקאשי אפילו לעד לאי-יכולת לזוז זמנית.
מכיוון שקאקאשי הוא לא משבט האוצ'יהא, הפעלת המאנגקיו דורשת ממנו יותר צ'אקרה מכל חבר שבט אוצ'יהא אחר, ולכן, בפעם הראשונה שבה השתמש בטכניקה זו- הוא התמוטט מכיוון שהשתמש בה 3 פעמים ביום אחד, והייתה לו שליטה גרועה בכיוון ההתקפה.
המאנגקיו של מאדארה
אוצ'יהא מאדארה היה האוצ'יהאני הראשון אשר הצליח להעיר את המאנגקיו שארינגאן. בסופו של דבר, עקב שימוש מופרז במאנגקיו, הוא התעוור, ופתר את העיוורון ע"י לקיחת עיניו של אחיו הקטן- איזונה אוצ'יהא. לקיחת השארינגאן של אחיו נתן לו גם מאנגקיו מפותח עוד יותר, הנקרה "המאנגקיו הניצחי". המאנגקיו של מאדארה מבצע נינג'וטסו זמן וחלל, מה שגורם למאדארה להיות כמעט בלתי פגיע. בנוסף על כך, הוא יכול לשגר אותו ואנשים אחרים למיקום אחר. לא ידוע אם יש לו עוד טכניקות של מאנגקיו נפוצות (כגון סאסונו), אך מאדארה מראה ידע והבנה רבה עבור טכניקות מאנגקיו אחרות.
המאנגקיו של סאסקה
אוצ'יהא סאסקה העיר את המאנגקיו שלו לאחר שגילה את האמת על אחיו, איטאצ'י. עקב התאבלותו על הידיעה שאיטאצ'י לא היה נבל כמו שהוא חשב שהיה, ובגלל העובדה שהוא רצח אותו, הוא העיר את המאנגקיו שארינגאן. בניגוד למאנגקיו האחרים, לסאסקה יש רקע שחור ו"עיצוב" אדום, בעוד לאחרים יש רקע אדום ו"עיצוב" שחור. נראה בסדרה שלסאסקה יש אותן יכולות כמו לאיטאצ'י, רק ביצוע הפוך. בעינו הימנית הוא יכול להשתמש בטסוקויומי, ובעינו השמאלית הוא יכול להשתמש באמאטראסו. דאנזו אמר שהטסוקויומי של סאסקה לא יכול לשנות הרגשה של זמן, וזה מה שהופך את סאסקה לנחות לעומת איטאצ'י. לעומת זאת, השימוש באמאטראסו חזק יותר משל איטאצ'י. הוא מסוגל לשנות את צורתם, ובכך ליצור מגן דוקרני על הסוסאנו, ואפילו לכבות את האמאטראסו. גם הכישורים של סאסקה בסוסאנו חזקים מאוד. הוא מסוגל להוציא את כל הסוסאנו, ולעיתים רק חלקים בודדים, ובכך הוא חוסך צ'אקרה וזמן. סאסוקה מתמודד היטב עם המאנגקיו לעומת איטאצ'י. הוא יכול להפעיל ולהשתמש במאנגקיו זמן רבבת אחת ולאורך כל היום, לעומת איטאצ'י, שאחרי פעם אחת של שימוש בטסוקויומי ובאמאטראסו- היה מותש מאוד. בכל זאת, כמו איטאצ'י, המאנגקיו משפיע גם כן על ראייתו של סאסקה, ועל עייפות הגוף.
המאנגקיו של שיסוי
שיסוי אוצ'יהא העיר את המאנגקיו שלו בזמן לא ידוע, ובאמצעים לא ידועים. המאנגקיו נותן לו יכולות גנג'וטסו רבות עוצמה. אחת מטכניקות הגנג'וטסו החזקות ביותר שלו היא ה"קוטומאטסוקאמי". בטכניקה זו שיסוי מסוגל לתפעל את מחשבותיו של הקורבן מבלי שהקורבן ידע שמישהו עושה זאת. החיסרון היחיד בשימוש בטכניקה זו היא שלאחר השימוש המאנגקיו הופך ללא שמיש לפרק זמן מסוים.
המאנגקיו של איזונהאיזונה היה אחיו הקטן של מאדארה, והוא קיבל את המאנגקיו של זמן קצר לאחר שאחיו השיג. לא ידוע על היכולות שהמאנגקיו הקנו לאיזונה.
מאוחר יותר, מאדארה לקח את עיניו של איזונה כדי להשיב את ראייתו. לדברי מאדארה, איזונה נתן לו את עיניו ברצון למען שבט האוצ'יהא, אך לדברי איטאצ'י- מאדארה לקח את עיניו של איזונה בכוח.

מאנגקיו שארינגאן ניצחי
לא ידוע הרבה אודות המאנגקיו הניצחי, ולא על טכניקות נוספות אשר הן מקנות למשתמש. ידוע שכאשר מישהו לוקח את השארינגאן של אחיו או אחותו, ומשתיל אותן בשלו, המאנגקיו שארינגאן נוצח, והוא נראה כמו שילוב בין שני המאנגקיו שארינגאן של שני האחים. בנוסף על כך, ידוע שהעיוורון/חוסר קליטת האור הנגרם עקב שימוש רב במאנגקיו הרגיל, נעלם כאשר המשתמש משיג מאנגקיו שארינגאן ניצחי. הדמויות היחידות בסדרה בעלות מאנגקיו שארינגאן נצחי הן מאדארה וסאסקה.
של מאדארה:<<<מאדארה+איזונה
של סאסקה:<<<סאסקה+איטאצ'י.

טכניקות שלא פורט עליהן במהלך הסיקור:
איזאנאגי:
איזאנאגי הוא גנג'וטסו המשפיע על המשתמש ולא על היריב, ולכן זה הגנג'וטסו החזק ביותר שקיים. כאשר איזאנאגי מופעל, המשתמש מסיר את הגבולות בין המציאות לבין האשליה בתוך המימד האישי שלהם, ובמידה מסוימת מאפשר למשתמש לשלוט בעולם הקיום שלהם, ולזוז בתוך המרחב האמיתי. תהליך זה הוא קצר מאוד.
טכניקה זו מסוגלת אפילו להפוך פציעות ואפילו מוות שנגרמו למשתמש לתוך אשליה בלבד. בכל פעם שהמשתמש נפצע קשה הוא נעלם באופן הדרגתי, כאילו שתמיד היה אשליה, ולאחר מכן מופיעים במקום אחר. הטכניקה מבוססת על היכולת של ריקודו סנין ששמה "באנבוטסו סוזו", אשר הופכת את הדמיון למציאות (ההגדרה של "באנבוטסו סוזו" מסובכת ולכן תוקצרה מאוד).
האיזאנאגי יכול להיות משומש רק ע"י אנשים עם תכונות גנטיות של ריקודו סנין. שבט האוצ'יהא, צאצאי ריקודו סנין, מסוגלים להשתמש בטכניקה זו עם השארינגאן שלהם. בתמורה לשימוש באיזאנאגי, השארינגאן המשומש הופך לעיוור. במטרה להפוך טכניקה זו לשימושית בקרב ואף לגרום לניצחון, דאנזו הטמיע אל תוך זרועו הימנית עשרה שארינגאנים. מכיוון שדאנזו לא משבט האוצ'יהא, כל פעם שהוא משתמש באיזאנאגי, אחת מעיניו מתעוורות ורמת הצ'אקרה שלו יורדת משמעותית. טכניקה זו מיוחדת והיא יכולה להתבצע רק אצל מישהו שיש לו DNA של שבט האוצ'יהא והסנג'ו ביחד.
מגן סוסאנו-אמאטראסו:
כאשר סאסקה נלחם נגד הראיקאגה, הוא ראה שהוא משתמש בעיקר בכוח פיזי, לכן, כדי לשכלל את הסוסאנו שלו, וגם כדי להתקיף אותו, הוא הוציא שילדת סאסונו וציפה את עצמותיה באמאטראסו. לראיקאגה לא הייתה ברירה, והוא כרת לעצמו את כל היד שעליה התפשטו להבות האמאטראסו. טכניקה זו משתמש גם להגנה (הסאסונו) וגם להתקפה קטלנית (האמאטראסו(.

0 תגובות: